WORKSHOPS 2020

Thursday 6

MASTER WORKSHOP

Classical Routine ala Azad: A perfect introduction to Azad's exceptional style

12:00 pm - 4:00 pm (4 hrs)

Classical Routine ala Azad: A perfect introduction to Azad's exceptional style, students will learn a full choreography that showcases the special style of Azad. Technique and steps broken down one by one so participants leave the workshop with a full classic oriental routine that can be performed in restaurants or haflas. Filming at the end of class will be allowed.

Azad Kaan

50620485_2268428253191448_72379988585406

Hot Drum Solo

4:15 pm - 6:15 pm (2 hrs)

Energetic and dynamic  drum solo choreography with Loretta's unique style!

Loretta

2 INSTRUCTORS 2020 Loretta.jpg

Friday 7

Speciality Techniques for Azad's signature flying backbends, headbangs and turns

9:00 am - 11:00 am (2 hrs)

TBA

Azad Kaan

50620485_2268428253191448_72379988585406

Classic Song Choreography

11:15 am - 1:15 pm (2 hrs)

This enchanting piece is full of passion, precision, and poise. Develop not only your technique but your listening skills as Omaris leads you through her interpretation of this classic Egyptian piece. Hit the accents, float through the melody, and feel the rhythm in your body. Your audience will be captivated with your emotional musicality and stage presence. From juicy moves to precise hip work, you will not just dance to the music... you will become the music!

Omaris

391A5992.jpg

Oriental Pop Choreo - Sass Special Immersion

2:00 pm - 4:00 pm (2 hrs)

TBA 

Lebanese Simon

simon3.jpg

"HI! My name is Improvisational Tribal Style, ITS nice to meet you!"

4:15 pm - 6:15 pm (2 hrs)

This workshop starts at the very beginning of UNMATA's improvisational vocabulary. The concepts, the stall moves, leader position, lead changes, circles and shorelines. Inspired by Carolen'a American Tribal Style then re-vamped and re-styled to fit the powerhouse that is UNMATA.
Level 1

Amy Sigil

Copy of IMG_4489.jpg

Saturday 8

Baladi Progression Choreography

9:00 am - 11:00 am (2 hrs)

Create texture and versatility modifying the speed and emotion of your movement. Omaris will teach you how to interpret and follow the melody in this Baladi Progression Choreography. We will focus on expression, texture, and feeling and in the way we can transmit energy and emotion. Acclaimed by the audience and peers, learn with Omaris a beautiful Baladi choreography.

Omaris

391A5992.jpg

Pop Oriental

11:15 am - 1:15 pm (2 hrs)

A touching choreography to modern lyrical song; drama and emotional.

Loretta

2 INSTRUCTORS 2020 Loretta.jpg

Layer ‘Till Yer Brain Falls Off 

2:00 pm - 4:00 pm (2 hrs)

Not for the faint of heart, this workshop was created for you movement nerds out there. Let’s get smarter in our bodies, challenging our brains to keep up with some serious multi-tasking layers and intelligent anatomical application so we can train ourselves to do pointlessly difficult things...just ‘cause we want to. Circles on 8’s? Polyrhythms? Multiple speeds? Footwork, arms, undulations, shimmies? We can do it all. At the same time. And when we can’t, we’ll just laugh at ourselves.

Intermediate-Advanced/Bellydance

Ashley Lopez

Copy of PRINT.BW1A4768-Edit.jpg

Tech and Combination, Theory and History, from the folk line to the theatre

4:15 pm - 6:45 pm (2.5 hrs)

TBA 

Lebanese Simon

simon3.jpg

Sunday 9

Brick by Brick with Lacey Sanchez

9:00 am - 11:00 am (2 hrs)

Let's build it!!! Combinations are the best way to dive into new styles, get new inspiration, or just shake up your dance experience! Join Lacey for a workshop filled with solid technique, lots of fun, and combos that will feel solid as a rock as you build them up Brick by Brick! We'll go from the ground level all the way to the attic, covering traveling steps, isolations, arm patterns, and MORE!
All levels and styles are welcome in this workshop!    

Lacey Sanchez

Lacey%252520Outdoor%252520Shoot-43_edite

Dynamic Drum Solo Combinations

11:15 am - 1:15 pm (2 hrs)

TBA 

Azad Kaan

50620485_2268428253191448_72379988585406

Latin-Bellydance Technique and Choreography

2:00 pm - 4:00 pm (2 hrs)

Take your bellydancing life to a hot new level! Have fun Belly Dancing AND Latin dancing, drilling technique (Latin and Bellydance) and learning dazzling combos incorporating bellydance with some of the most basic steps of Salsa, Cha-Cha-Cha, Merengue, Samba, and more. Angel will then sprinkle a little Latin seasoning onto your usual drum solo recipe by teaching you one of her favorite Latin-bellydance drum solo pieces. She will also break down the fluidity between the Latin dance and bellydance transitional steps. Angel will provide helpful tips on how to create your own Latin-Bellydance choreography without letting one style override the other. Both of Angel’s Latin and Bellydance technique is quite useful for all dancers who wish to be more versatile and wish to achieve that “polished” look we all desire in our dancing such as elegant posture, sharp isolations, clean arms stylizations, basic shimmies, easy to follow traveling steps, drills and combos. Bring your water and towel and be prepared to sweat! 

Angel Bellydance

unnamed.jpg

Contemporary Sufi Choreo 

4:15 pm - 6:15 pm (2 hrs)

Contemporary Sufi Choreo highlighting arm port de bras and working with story boards to create meaningful contemporary performances. 

Azad Kaan

50620485_2268428253191448_72379988585406

Please note that the schedule is subject to change.

Check the full Schedule here.

Venue

DoubleTree by Hilton Hotel at SeaWorld

10100 International Drive

Orlando, Florida 32837

Contact Us
Follow Us
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon

Sign up for updates 

© 2019 Orlando Bellydance Convention. All Rights Reserved. Web Design by Paula Bellydance.